MASSAGES

Een belangrijke Ayurvedische behandeling is Ayurvedische Massage. Hierbij wordt al eeuwenlang een techniek toegepast om lichaam en geest tot diepe ontspanning te brengen, en het lichaam te helpen herstellen.
De Essentie van een Ayurvedische massage is het lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen en het bevorderen van natuurlijke zuiveringsprocessen van het lichaam, waardoor verstoringen worden opgeheven en het immuunsysteem wordt beschermd en versterkt. Hierbij wordt een rijk scala aan Ayurvedische kruidenoliën gebruikt, en wordt de olie afgestemd op de constitutie van de cliënt. De kruidenoliën verhogen het metabolisme van de verschillende weefsels. De kruidenoliën werken op directe wijze op de huid, het vetweefsel, bindweefsel, het spierweefsel en het bloed. Omdat de oliën na enige tijd via de huid in het bloed komen, werken ze tevens op de longen, de dikke darm en andere organen. Via de huid en de slijmvliezen beïnvloeden ze daarnaast het zenuwstelsel.

De voordelen van een Ayurvedische Massage zijn:
– verhogen van de weerstand tegen ziekten en kwalen
– verbeteren van de bloedcirculatie
– stimuleren van de functies van de vitale organen
– tot stand brengen van lichamelijke en geestelijke ontspanning ter opheffing van bijvoorbeeld stress en hoofdpijn
– behandelen van aandoeningen van het zenuwstelsel
– verbetering van het gezichtsvermogen
– opheffen van zowel geestelijke als fysieke vermoeidheid
– bevorderen van een goede nachtrust
– versoepelen van de spieren en gewrichten
– verbeteren van de structuur van de huid en het voeden van het lichaam door de huid.

Contra-indicatie:
– bij koorts
– eerste drie maanden van de zwangerschap

Bij Dosha Ayurvedische Praktijk Den Haag kunnen geen losse massage-afspraken worden gemaakt. Deze worden alleen gegeven als onderdeel van het behandelplan op therapeutische basis.